Упражнения по теме предлоги в английском языке

PRE INTERMEDIATE -TEST 4

PRE INTERMEDIATE -TEST 4

Much, many – Some, any
– How much, how many
– Something, anyone, nobody, everywhere
– A few, a little, a lot of – Articles
1. A: Did you meet _____ at the party?
B: Yes, I met _____ who knows you!
A) someone / anyone
B) anything / nobody
C) anybody / somebody
D) everybody / nothing

2. A: Ouch! There’s _____ in my eye!
B: Let me look. No, I can’t see _____.
A) something / anything
B) anything / anywhere
C) somebody / everywhere
D) something / nothing

3. A: Let’s go _____ hot for our holidays.
B: But we can’t go _____; that’s too expensive.
A) everywhere / nowhere
B) somewhere / anywhere
C) anywhere / everywhere
D) anybody / someone

4. A: I don’t want to talk to _____.
B: And I want to talk to _____ either.
A) anyone / no one
B) somebody / everyone
C) nobody / somebody
D) everybody/anybody

5. I lost my glasses. I looked _____, but I couldn’t find them.
A) anywhere
B) everywhere
C) somewhere
D) everything

6. A: Did you buy _____ at the shops?
B: No,_____. I didn’t have any money.”
A) something / anything
B) everything / something
C) anything / nothing
D) no one / anybody

7. It was a great party. _____ loved it.
A) Everything
B) Anyone
C) Somebody
D) Everybody

8. I’m bored. I want _____ interesting to read, or ____ to talk to, or
____ interesting to go.
A) anything / everyone / something
B) somebody / anyone / anywhere
C) something / somebody / somewhere
D) everything / nobody / somewhere

9. Have you got _____ homework?
A) many
B) much
C) a few
D) some

10. We don’t need _____ eggs. Just half a dozen.
A) a little B) many
C) much D) a few
11. Is there _____ traffic in your town?
A) a few
B) many
C) some
D) much

12. I have _____ close fiends. Two or three.
A) a lot of
B) a little
C) a few
D) much

13. I don’t know _____ students in this class. Because I am a newcomer.
A) many
B) a few
C) some
D) much

14. How _____ people live in your house?
A) any
B) much
C) many
D) a lot of

15. He has _____ money. He’s a millionaire.
A) many
B) a lot of
C) a little
D) a lot

16. A: Do you take sugar in coffee?”
B: Just _____. Half a spoonful.”
A) a few
B) many
C) a little
D) a lot of

17. A: Have you got _____ CD’s?
B: Yes, hundreds.
A) much
B) a little
C) a few
D) lots of

18. I’ll be ready in _____ minutes.
A) a lot
B) a little
C) much
D) a few

19. She speaks good Spanish, but only _____ Russian.
A) a few
B) a lot of
C) much
D) a little

20. I come to ______ school by _____ bus.
A) * / the
B) the / a
C) * / *
D) the / the
21. This morning _____ bus was late.
A) a
B) *
C) an
D) the

22. My favorite subject is _____ history, but I’m not very good at _____
math.
A) * / the
B) a / a C) the / the D) * / *

23. Ankara is _____ capital of Turkey.
A) the
B) a
C) *
D) an

24. I work in _____ company that makes _____ carpets.
A) a / *
B) the / the
C) the / *
D) a / a
25. My friend lives in _____ same street as me.
A) a
B) *
C) an
D) the

26. A: How much are the driving lessons?
B: Fifteen pounds _____ hour.
A) *
B) the
C) an
D) a

27. I was at _____ home all day yesterday.
A) the
B) *
C) an
D) a

28. There are _____ apples.
A) most
B) a lot of
C) a little
D) much

29. The shop hasn’t got _____ washing powder.
A) a few
B) few
C) much
D) many

30. Why aren’t there _____ magazines?
A) little
B) much
C) a little
D) many

31. The shop hasn’t got _____ birthday cards.
A) many
B) much
C) some
D) a little

32. I saw _____ change on the table a minute ago.
A) much
B) some
C) many
D) any

33. I can see _____ newspapers.
A) lots of
B) most
C) a little
D) much

34. The shopkeeper has got _____ cheese.
A) a lot of
B) many
C) few
D) a few

35. I need _____ help with my homework. Are you free?
A) a few
B) much
C) any
D) some

36. Let’s have _____ ice-cream.
A) a
B) *
C) an
D) the

37. I eat _____ apple every day.
A) the
B) a
C) an
D) *

38. Would you like _____ coffee or tea?
A) *
B) the
C) an
D) a

39. They don’t like _____ chocolate.
A) a B) the
C) * D) an
40. I’d like _____ glass of milk, please.
A) the
B) a
C) an
D) *

41. Please have _____ cake.
A) a
B) *
C) the
D) an

42. How often do you eat _____ chocolate?
A) the
B) an
C) *
D) a

43. This table is made of _____ glass.
A) *
B) the
C) an
D) a

44. I never drink _____ coffee.
A) an
B) *
C) a
D) the

45. Does he like _____ cake?
A) the
B) a
C) an
D) *

46. She needs _____ to help her choose a birthday present.
A) something
B) anybody
C) someone
D) somewhere

47. Is _____ listening to me!
A) somebody B) anyone
C) something D) anywhere
48. Would _____ please explain what happened?
A) anything
B) somewhere
C) anybody
D) someone

49. He doesn’t care. He will watch _____ on television!
A) somewhere
B) something
C) anything
D) anybody

50. If _____ asks, tell them I’ve got a cold.
A) anyone
B) anything
C) somewhere
D) somebody

Источник

Упражнения по теме «предлоги в английском языке»

упражнени на предлоги в английском языке

Употребление предлогов в английском языке – не самая простая тема, ведь многие случаи употребления предлогов нужно заучивать и долго и упорно отрабатывать в упражнениях. В данной статье вы найдете несколько упражнений на предлоги в английском языке. На сайте также есть несколько подборок упражнений по определенным случаям употребления предлогов:

Упражнения на предлоги английского языка.

Упражнение 1. Вставьте предлоги on, in, at (предлоги времени)

  1. Where were you ______ September 22nd?
  2. Mike is taking his driving test ______five o’clock.
  3. Liz is coming ______three days.
  4. She rests ______weekends but works hard from Monday till Friday.
  5. Good bye! See you ______Monday.
  6. It's nice to be here ______such a lovely day.
  7. My father is a doctor. He often comes home late ______night.
  8. My brother got married ______May.
  9. She came London ______the end of August______1972.
  10. The leaves on the trees turn brown ______Autumn.
  11. The English examination is ______July.
  12. The banks close______ 5 pm.

Упражнение 2. Вставьте предлоги on, in, at (предлоги времени)

  1. I have my gym class _______ Wednesdays.
  2. I started work this morning _______ 8 am.
  3. Are you going away______ Easter?
  4. Moira's birthday is ______September, 24.
  5. We're flying to Beijing _____ June 2nd.
  6. Please visit me ______ Sunday.
  7. My flight is_______ Monday.
  8. Mary went on holiday ______ Monday.

Упражнение 3. Вставьте предлоги on, in, at (предлоги места)

  1. She waited for him ______the bus stop ______the end of Green Street.
  2. This is the best cake ______the world!
  3. My friend spent his holiday ______a small village ______the mountains.
  4. There are a few shops ______the end of the street.
  5. Let's meet ______the entrance to the Supermarket.
  6. Petersburg is ______the Neva River.
  7. Jane lives ______a two-room flat ______ the third floor.
  8. Gerhard has some nice pictures hanging ______his office wall.
  9. There's somebody______ the door.
  10. There's somebody waiting ______the bus stop.
  11. Wolfgang met Michaela______ the way to work.
  12. His office is _____the top of the stairs.
  13. There are lots of managers_______ my company

Упражнение 4. Вставьте предлоги by, out of, off, of

  1. Turn left when you come______ the wood.
  2. He got_____ the bus at the wrong bus-stop.
  3. Sorry, I did it _____mistake.
  4. His son was a little boy_____ five.
  5. Have you read any books _____Jack London?
  6. Jane always goes to school _____bus.
  7. This is a photo _____my grandparents.
  8. Nick took the keys _____the bag.
  9. He says he has never seen any paintings _____ Andy Warhol.

Упражнение 5. Вставьте предлоги of, for, about, with (устойчивые сочетания)

  1. It's not easy to get rid ______bad habits.
  2. This town is famous ______its hand-woven carpets.
  3. He seems not to be afraid ______anything.
  4. We've run out ______milk.
  5. The film was not popular ______the public.
  6. He is not ashamed ______what he did. In fact, he seems to be proud ______it.
  7. The bus was crowded ______people.
  8. He has never complained _________ bad service in our hotel.

Упражнение 6. Предлоги at, on, to, of, about (устойчивые сочетания)

Какие предлоги образуют устойчивые сочетания с данными глаголами, заполните таблицу. Обратите внимание, некоторые глаголы могут употребляться с несколькими предлогами в зависимости от значения

to consist, to be rude, to belong, to smile, to talk, to depend, to get rid, to remind, to be fond, to look, to be sorry, to listen, to concentrate, to laugh, to rely, to complain, to be afraid, to be keen, to be good

Упражнение 7. Вставьте предлоги by, on, in, out of, off (предлоги с транспортными средствами)

  1. I decided not to go_____ car.
  2. Two men with guns got ______ the car and went into the shop.
  3. It takes him about half an hour to get there______ bike and about twenty minutes______ bus.
  4. They go to New York______ plane.
  5. When your bus arrives you get______ it. If you want to leave it, you get______ it.
  6. I like walking______ the train.
  7. They decided to go to Bristol______ sea.
  8. It's not far. We can go there______ foot.
  9. Don’t wait outside. When a taxi stops for you I'll tell you and you’ll get______ it.

Упражнение 8. Вставьте предлоги to, by, over, into

  1. When we came the play was
  2. He went ______ school.
  3. The book was brought ______ the girl.
  4. The pencil belongs ______ me.
  5. The document was signed ______ the director.
  6. The ball fell ______ the water.
  7. He quickly climbed ______ the fence.
  8. The sunny weather will be all ______ the country.
  9. She went ______ the river.
  10. The pupils came ______ the classroom.
Читайте также:  По охране труда для проверки знаний персонала обслуживающего газовое хозяйство с ответами

1 on, 2 at, 3 in, 4 at, 5 on, 6 on, 7 at, 8 in, 9 at / in, 10 in, 11 in, 12 at

1 on, 2 at, 3 at, 4 on, 5 on, 6 on, 7 on, 8 on

1 at / at, 2 in, 3 in /in, 4 at, 5 at, 6 on, 7 in / on, 8 on, 9 at, 10 at, 11 on,12 at, 13 in

Источник

Обведите правильный вариант ответа the shops close at 10 pm

1. You can learn as much theory as you like, but you only master a skill by _______ it a lot.

A. practicing
B. training
C. exercising
D. doing

2. Some people think it is _______ to use long and little-known words.

A. clever
B. intentional
C. skilled
D. sensitive

3. The Chairman was so angry with the committee that he decided to _______ from it.

4. The explorers walked all the way along the river from its mouth to its _______.

5. He was afraid of losing his suitcase so he tied a _______ on it on which he had written his name and address.

6. He enjoyed the dessert so much that he accepted a second _______ when it was offered.

7. He soon received promotion, for his superiors realized that he was a man of considerable _______.

A. ability
B. possibility
C. future
D. opportunity

8. Is there a bank where I can _______ these pounds for dollars?

9. To our ________, Geoffrey’s illness proved not to be as serious as we had feared.

10. The author had qualified as a doctor but later gave up the _______ of medicine for full-time writing.

A. practice
B. treatment
C. procedure
D. prescription

II. Раскройте скобки, заполнив пропуски нужными грамматическими формами.

1. P: Mr. Williams, you were the security officer on duty at Malgo Department Store on July 28th. Please tell the court what (happen) _______ that afternoon.
W: Yes, sir. I (be) _______ particularly interested in the cosmetics department, because the company (lose) _______ a lot of money through shop-lifting earlier in the year. So, I (watch) _______ the customers on the security screen when I (notice) _______ a woman behaving rather suspiciously.

2. A: There is no point in (arrive) _______ half an hour earlier. We’d only have (wait) _______.
B: I don’t mind (wait) _______. It’s better (be) _______ too early than too late.

3. Local schoolboy Brian Walker is recovering in hospital after falling into the river. Mr. Paul Bates, who (take) _______ his dog for a walk at the time, (jump) _______ into the water and (pull) _______ the boy to safety. Brian (play) _______ on the river bank when the accident (happen) _______.

4. Park notice: All dogs (modal verb) be kept on leads.

5. That book is overdue. If you (not take) ________ it back to the library tomorrow you (have) _______to pay a fine.

6. After ancient Greek athletes (win) ____________ a race in the Olympics, they (receive) ____________ a simple crown of olive leaves.

7. Would you mind (not turn on) ______ the radio until I (finish) _______ with this phone call?

8. After the race (win) ______, the celebration (begin) _______.

9. Two men (question) _______ at Marylebone Police Station now in connection with last week’s armed robbery in Luton, in which $25,000 (steal) _______ from a Security van. Another man (already arrest) _______ for the crime.

10. I (go) _______to see uncle Charles quite a lot recently.

III. Переведите с русского языка на английский следующие предложения.

1. – Почему они не ожидали, что он найдет эти деньги?
– Oни лежали под книгами в самой дальней комнате.
__________________________________________________________

2. – Сейчас им ничего не известно ни о Томе, ни о его старшем брате, не так ли?
– Да. Последний раз они встречались несколько лет назад.
__________________________________________________________

3. Бил поужинал и слушал последние новости. Вдруг он услышал, как кто-то заводит (to start) его машину.
__________________________________________________________

4. Дети не могут ответить на твой вопрос, так как им еще не объяснили это правило.
__________________________________________________________

5. Интересно, начнут ли они обсуждать эту проблему, если к началу собрания еще не получат необходимые сведения?
__________________________________________________________

IV. Прочтите текст и ответьте на следующие вопросы, обведя номер правильного ответа кружком.

In the United States today there are more than half a million criminals serving time in prisons. Most prisoners are male high-school dropouts between the ages of 18 and 29. Even more shocking is the fact that the number and rate of imprisonment has more than doubled over the past twenty years, and the recidivism – that is, the rate for rearrest – is more than 60 percent.
Although the stated goal of most prison systems, on both federal and state levels, is to rehabilitate the inmates and reintegrate them into society, the systems themselves do not support such a result. Prisons are usually geographically or psychologically isolated and terribly overcrowded. Even in the more enlightened prisons, only one-third of the inmates have vocational training opportunities or work release options.
If prisons are indeed to achieve the goal of rehabilitating offenders, then the prisons themselves will have to change. First, they will have to be smaller, housing no more than five hundred prisoners. Second, they will have to be built in or near population centers with community resources available for gradual reintegration into society. Finally, prison programs must be restructured to include work release and vocational and academic training that promises to carry over into the inmate’s life after release. Models for such collaborative efforts between the criminal justice system and the community already exist in several hundred half-way houses throughout the country.

1. What is the author’s main point?

A. Prisons must be restructured if they are to accomplish the goal of rehabilitation.
B. Models for community collaboration have been successful.
C. Most of the criminals serving time in prison are high-school dropouts.
D. The criminal justice system must establish a better goal.

2. According to the author, how many prisoners are offered training or work release?

A. None
B. 33 1/3 percent
C. 50 percent
D. 60 percent

3. The author mentions all the following as necessary to prison reform EXCEPT

A. newer buildings
B. smaller institutions
C. vocational training
D. collaboration with the community

4. The word “recidivism” in line 5 refers to

A. all people who are imprisoned
B. people who return to prison after release
C. people who drop out of high school
D. people who have been in prison for a long time

5. The word “them” in line 8 refers to

A. prison systems
B. inmates
C. goals
D. levels

TF – 1

I. 1. A; 2. A; 3. C; 4. C; 5. C; 6. C; 7. A; 8. A; 9. C; 10. A

II. 1. happened; was; had lost/had been losing; was watching; noticed; 2. arriving; to wait; waiting; to be; 3. was taking; jumped; pulled; was playing/had been playing; happened; 4. must; 5. don’t take; will have; 6. won; received; 7. not turning on; I’ve finished; 8. had been won; began; 9. are being questioned; was stolen; has already been arrested; 10. have gone/have been going

IV. 1. A; 2. B; 3. A; 4. B; 5. B

FORM B

I. Обведите кружком номер правильного ответа.

1. Don’t touch the cat, he may _______ you.

A. kick B. tear C. scream D. scratch

2. Buy the new _______ of soap now on sale: it is softer than all others!

A. model B. brand C. mark D. manufacture

3. The chief of police said that he saw no _______ between the six murders.

A. joint B. connection C. communication D. join

4. The safety committee’s report recommended that all medicines should be kept out of the _______ of children.

5. In the jar there was a _______ which looked like jam.

6. He was surprised that her English was so _______ as she had never been to England.

7. He is very stubborn, so it will be difficult to _______ him to go.

8. He put a ________ against the tree and climbed up to pick the apples.

9. It’s six years now since the Socialists came to _______ in that country.

10. You’re looking very pale – do you _______ sick?

II. Раскройте скобки, заполнив пропуски нужными грамматическими формами.

1. Barston’s oldest inhabitant, Fred Whyte, has died at the age of 101. Fred (live)_____ in Barston since 1924 and (teach)_____ at the local primary school until he (retire)_____ in 1950. His funeral (take)_____ place next Friday.

2. My children enjoy (allow)_____ to stay up late when there’s something special on TV.

3. Railway notice: Passengers (modal verb) cross the line by the footbridge.

4. My father (work)_____ in Canada for the last year, so by the time he (return)_____ the month after next I (not see) _____ him for fourteen months.

5. The child used (lean)_____ on the gate (watch)_____ the people (go)_____ to work in the mornings and (come)_____ home in the evenings.

6. Richard Barnes had just come home from work when he (find)_____a leak in the bathroom. Water (drip)_____ from the ceiling for some time, and there (be)_____ a large pool of water on the floor.

7. He resented (be)_____ asked (wait) _____. He expected the minister (see) _____him at once.

Читайте также:  Математика переместительное свойство умножения

8. When you (see)_____ him again you (be struck)_____by the way his health (improve)_____ since he (go)_____ to Switzerland.

9. I’ll look for your notebook and if (find)_____it I (give)_____you a ring.

10. They let us (park) _____ motorcycles here but they won’t allow us (park)_____ cars.

lean опираться, прислоняться, облокачиваться

III. Переведите с русского языка на английский следующие предложения.

1. Хотя было время, когда и Том, и Тед были хорошими шахматистами, никто из них не выигрывал ни одного матча за последнее время.
__________________________________________________________

2. На днях им объяснили, когда и как им придется использовать это приспособление (device).
__________________________________________________________

3. Если полиция получит эти сведения в ближайшем будущем, его поймают до того, как он продаст все украденные картины.
__________________________________________________________

4. – Почему никто из вас не слышал, как звонил телефон?
– Там было очень шумно, так как Том включил магнитофон (tape-recorder) и слушал свою любимую группу.
__________________________________________________________

5. Теперь он понимает, что должен был воспользоваться ее советами. Они были гораздо разумнее советов его старшего брата.
__________________________________________________________

IV. Прочтите текст и ответьте на следующие вопросы, обведя номер правильного варианта кружком.

Universally acclaimed as America’s greatest playwright, Eugene O’Neill was born in 1888 in the heart of the theater district in New York City. As the son of an actor he had early exposure to the world of the theater. He attended Princeton University briefly in 1906, but returned to New York to work in a variety of jobs before joining the crew of a freighter as a seaman. Upon returning from voyages to South Africa and South America, he was hospitalized for six months to recuperate from tuberculosis. While he was recovering, he determined to write a play about his adventures on the sea. He went to Harvard, where he wrote the one-act Bound East for Cardiff. It was produced on Cape Cod by the Provincetown Players, an experimental theater group that was later to settle in the famous Greenwich Village theater district in New York City. The Players produced several more of his one-acts in the years between 1916-1920. With the full-length play Beyond the Horizon, produced on Broadway in 1920, O’Neill’s success was assured. The play won the Pulitzer prize for the best play of the year. O’Neill was to be awarded the prize again in 1922, 1928, and 1957 for Anna Christie, Strange Interlude, and Long Day’s Journey Into Night. In 1936, he was awarded the Nobel Prize for Literature.
O’Neill’s plays, forty-five in all, cover a wide range of dramatic subjects, but several themes emerge, including the ambivalence of family relationships, the struggle between the sexes, the conflict between spiritual and material desires, and the vision of modern man as a victim of uncontrollable circumstances. Most of O’Neill’s characters are seeking for meaning in their lives. According to his biographers, most of the characters were portraits of himself and his family. In a sense, his work chronicled his life.

1. This passage is a summary of O’Neill’s

2. How many times was O’Neill awarded the Pulitzer Prize?

3. The author mentions all of the following as themes for O’Neill’s plays EXCEPT

A. life in college
B. adventures at sea
C. family life
D. relationships between men and women

4. The word “briefly” in line 4 is closest in meaning to

A. seriously
B. for a short time
C. on scholarship
D. without enthusiasm

5. The word “It” in line 10 refers to

A. Harvard
B. one-act play
C. theater group
D. theater district

TF – 2

I. 1. D; 2. B; 3. B; 4. C; 5. A; 6. C; 7. A; 8. D; 9. A; 10. C

II. 1. had lived/had been living; taught/had taught; retired; will take; 2. being allowed; 3. must; 4. has been working; returns; I’ll not have seen; 5. to lean; watching; going; coming; 6. found; had been dripping; was; 7. being; to wait; to see; 8. see; will be struck; has improved; went; 9. find; will give; 10. park; to park

Источник

Spotlight 7, Workbook, 9 Grammar Practice

На данной странице находятся упражнения с ответами по английскому языку из рабочей тетради (Workbook) 7 класса УМК Spotlight. Упражнения из 9 Grammar Practice.

Exercise 1. Put the nouns in the correct box.
Упражнение 1. Определить слова в нужный список (определить, обозначают ли они исчисляемые понятия или нет).

• salt • cereal • banana • butter • egg • bread • sausage • tomato • rice • hamburger

ONE (countable): _____
SOME (uncounable): _____

ONE (countable – исчисляемые): banana (банан), egg (яйцо), sausage (сосиска, колбаса), tomato (помидор), hamburger (гамбургер)

SOME (uncountable – неисчисляемые): salt (соль), cereal (овсянка), butter (масло), bread (хлеб), rice (рис)

1) I’m going to ask Katie for __ tomatoes for the salad.
2) The baby has __ milk left in her bottle.
3) Could you put __ nuts in the bowl?
4) I eat __ meat every day.
5) Matthew is buying __ oranges from the fruit section.

1) I’m going to ask Katie for a few tomatoes for the salad. – Я собираюсь попросить Кэти несколько помидор для салата.
2) The baby has a little milk left in her bottle. – У ребенка в бутылочке осталось немного молока.
3) Could you put a few nuts in the bowl? – Ты можешь положить несколько орехов в чашку?
4) I eat a little meat every day. – Каждый день я ем немного мяса.
5) Matthew is buying a few oranges from the fruit section. – Мэтью покупает несколько апельсин во фруктовом отделе.

I always have a big breakfast before I leave for school. I start with some / any orange juice and a few / a little pieces of toast. After that, I have a bowl of cereal with some / many milk. Sometimes, I eat a little / a few cheese, too. When mum makes her special pancakes, I have a lot of / much them with a / some syrup. I don’t eat any / no fruit. My elder sister always yells at me because I eat so much / many food, but she has no / any idea how hungry I am!

I always have a big breakfast before I leave for school. I start with some orange juice and a few pieces of toast. After that, I have a bowl of cereal with some milk. Sometimes, I eat a little cheese, too. When mum makes her special pancakes, I have a lot of them with some syrup. I don’t eat any fruit. My elder sister always yells at me because I eat so much food, but she has no idea how hungry I am!

Перед тем как я ухожу в школу, я всегда плотно завтракаю. Я начинаю с апельсинового сока и нескольких тостов. После этого я съедаю чашку овсянки с молоком. Иногда я также ем немного сыра. Когда мама делает ее особые блины, я ем их в большом количестве с сиропом. Я не ем никаких фруктов. Моя старшая сестра все время кричит на меня, потому что я ем так много еды, но она понятия не имеет, насколько я голоден!

ОБРАЗЕЦ:
Bill eats a lot of chocolate in the morning.
Sue doesn’t eat any chocolate in the morning.
I eat/don’t eat … in the morning.

Spotlight 7 Workbook 9 Grammar Practice ex4
Spotlight 7 Workbook 9 Grammar Practice ex4

Bill eats a lot of chocolate in the morning. – Бил ест много шоколада по утрам.
Sue doesn’t eat any chocolate in the morning. – Сью не ест шоколад по утрам.
I don’t eat any chocolate in the morning. – Я не ем шоколада по утрам.

Bill doesn’t drink any milk in the morning. – Билл не пьет молока по утрам.
Sue drinks a lot of milk in the morning. – Она пьет много молока по утрам.
I drink a little milk in the morning. – Я пью немного молока по утрам.

Bill eats a lot of bread in the morning. – Билл ест много хлеба по утрам.
Sue eats a little bread in the morning. – Сью ест немного хлеба по утрам.
I eat a little bread in the morning. – Я ем немного хлеба по утрам.

Bill eats a lot of honey in the morning. – Билл ест много меда по утрам.
Sue eats a little honey in the morning. – Сью ест немного меда по утрам.
I don’t eat any honey in the morning. – Я не ем меда по утрам.

Bill doesn’t eat any butter in the morning. – Билл не ест масло по утрам.
Sue eats a little butter in the morning. – Сью ест немного масла по утрам.
I eat a little butter in the morning. – Я ем немного масла по утрам.

Bill eats a little ice cream in the morning. – Билл ест немного мороженого по утрам.
Sue doesn’t eat any ice cream in the morning. – Сью не ест мороженого по утрам.
I don’t eat any ice cream in the morning. – Я не ем мороженое по утрам.

Bill doesn’t eat any eggs in the morning. – Билл не ест яйца по утрам.
Sue eats a few eggs in the morning. – Сью ест несколько яиц по утрам.
I eat a few eggs in the morning. – Я ем несколько яиц по утрам.

Bill eats a few biscuits in the morning. – Билл ест немного печенья по утрам.
Sue doesn’t eat any biscuits in the morning. – Сью не ест печенье по утрам.
I don’t eat any biscuits in the morning. – Я не ем печенье по утрам.

Exercise 5. Circle the correct item.
Упражнение 5. Определить правильный вариант.

1) I’ve just __ that new action film.
A. seen
В. seeing

2) They’ve been __ all day.
A. talked
В. talking

3) She’s already __ to my house.
A. been
В. being

Читайте также:  Беспокойная двойка задание Придумай и запиши сво завершение рассказа 2 3 предложения Постарайся чтобы друг

4) Have you been __ today?
A. swum
В. swimming

1) I’ve just seen that new action film. – Я только что посмотрел этот новый боевик.
2) They’ve been talking all day. – Они разговаривают весь день.
3) She’s already been to my house. – Она уже была в моем доме.
4) Have you been swimming today? – Вы плавали сегодня?

Exercise 6. Fill in the blanks with the present perfect simple or the present perfect continuous.
Упражнение 6. Поставить глаголы из скобок в настоящее совершенное или настоящее совершенно-продолженное время.

1)
A: How long __ she __(know) him?
B: They have been friends for a long time.

2)
A: Have you found your keys yet?
B: No, I __(look) for them all morning.

3)
A: Do you like the musician David Matthews?
B: Yes. I __(just/buy) his new CD.

4)
A: Why is James angry?
B: He __(lose) the keys for his house.

5)
A: Where have you been?
В: I __(work) out in the gym all afternoon.

6)
A: Where is Sarah?
B: She __(go) to the shops with her mother and sister.

7)
A: I __(go) to the Greek Islands for years now.
B: You must like going there very much.

1)
A: How long has she known him? – Как долго она его знает?
B: They have been friends for a long time. – Они друзья уже долгое время.

2)
A: Have you found your keys yet? – Вы уже нашли свои ключи?
B: No, I have been looking for them all morning. – Нет, я их ищу все утро.

3)
A: Do you like the musician David Matthews? – Тебе нравится музыкант Дэвид Мэтьюс?
B: Yes. I have just bought his new CD. – Да. Я только что купил его новый компакт-диск.

4)
A: Why is James angry? – Почему Джеймс сердит?
B: He has lost the keys for his house. – Он потерял ключи от своего дома.

5)
A: Where have you been? – Где ты был?
В: I have been working out in the gym all afternoon. – Я весь день был в спортзале.

6)
A: Where is Sarah? – Где Сара?
B: She has gone to the shops with her mother and sister. – Она ушла в магазин со своей мамой и сестрой.

7)
A: I have been going to the Greek Islands for years now. – Уже многие годы я езжу на Греческие острова.
B: You must like going there very much. – Должно быть, тебе очень нравится туда ездить.

a) здоровая пища, нежирный йогурт, большая плитка молочного шоколада, аптечка первой помощи, прохладные напитки;

b) заказать гамбургеры с собой, футболка другого размера, пара кроссовок, черная кожаная куртка, вернуть босоножки в магазин;

c) обедать в школьной столовой, банка меда, найти покупателю перчатки большего размера, собрать вещи в лагерь.

a) здоровая пища – healthy food, нежирный йогурт – low-fat yoghurt, большая плитка молочного шоколада – a large bar of milk chocolate, аптечка первой помощи – a first aid kit, прохладные напитки – cold drinks;

b) заказать гамбургеры с собой – to order hamburgers takeaway, футболка другого размера – a T-shirt of a different size, пара кроссовок – a pair of trainers, черная кожаная куртка – a black leather jacket, вернуть босоножки в магазин – to take the sandals back to the shop;

c) обедать в школьной столовой – to have lunch in the school canteen, банка меда – a jar of honey, найти покупателю перчатки большего размера – to find the gloves of a larger size for the customer, собрать вещи в лагерь – to pack things for camp.

1. У нас закончились фрукты. Купи яблок и апельсинов.
2. Для этого пирога мне нужно немного молока и муки, несколько яиц, чуть-чуть соли и сахара.
3. Для здоровой жизни нужно пить много чистой, свежей воды.
4. Мой брат с детства покупает книги в этом книжном магазине.
5. Мне очень нравится мамин подарок. Мне всегда хотелось иметь такую сумку.
6. Это голубое платье очень идет тебе. И сидит оно отлично. И туфли подходят!

1. У нас закончились фрукты. Купи яблок и апельсинов. – We have run out of fruit. Go and buy some apples and oranges.
2. Для этого пирога мне нужно немного молока и муки, несколько яиц, чуть-чуть соли и сахара. – For this pie I need some milk and flour, a few eggs and a little salt and sugar.
3. Для здоровой жизни нужно пить много чистой, свежей воды. – To be healthy you should drink a lot of fresh clean water.
4. Мой брат с детства покупает книги в этом книжном магазине. – My brother has been buying books in this bookshop since his childhood.
5. Мне очень нравится мамин подарок. Мне всегда хотелось иметь такую сумку. – I like my mother’s present very much. I have always wanted a handbag like this.
6. Это голубое платье очень идет тебе. И сидит оно отлично. И туфли подходят! – This blue dress suits you. And it fits. And the shoes match!

– Ты не поможешь мне купить продукты для праздничного стола к моему дню рождения?
– С удовольствием. Ты сама составляла список покупок?
– Нет, вместе с мамой. Я только добавила сувениры для игр и конкурсов.
– Тебе нужно покупать мясо или рыбу? Я в этом ничего не понимаю.
– Не волнуйся! В этом году мы решили накрыть чайный стол. Поэтому мы купим конфет, печенья и фруктов.
– А торт? Я видела свечи в списке покупок.
– Мы купим все для торта: муку, яйца, сахар, сметану, орехи. А моя мама испечет торт сама. Я ей буду помогать.

– Ты не поможешь мне купить продукты для праздничного стола к моему дню рождения? — Can you help me to buy food for my birthday party?
– С удовольствием. Ты сама составляла список покупок? — With pleasure. Did you write your shopping list yourself?
– Нет, вместе с мамой. Я только добавила сувениры для игр и конкурсов. — No, together with my mum. I only added souvenirs for games and contests.
– Тебе нужно покупать мясо или рыбу? Я в этом ничего не понимаю. — Do you need to buy any meat or fish? I don’t know anything about it.
– Не волнуйся! В этом году мы решили накрыть чайный стол. Поэтому мы купим конфет, печенья и фруктов. — Don’t worry! This year we decided to have tea. So we’ll buy some chocolates, cookies and fruit.
– А торт? Я видела свечи в списке покупок. — What about the cake? I saw candles in the shopping list.
– Мы купим все для торта: муку, яйца, сахар, сметану, орехи. А моя мама испечет торт сама. Я ей буду помогать. — We’ll buy everything for the cake — some flour, eggs, some sugar, sour cream and nuts. My mum is going to make it herself. I’ll help her.

Источник



Обведите правильный вариант ответа the shops close at 10 pm

Мы используем Present Simple , когда говорим о чем-то в общем. Мы не думаем именно о настоящем моменте. Это время используется для того, чтобы сказать о регулярно повторяющихся действиях, о каких-то неизменных фактах, привычках, о действии, происходящем вообще, а не в момент речи.

Формообразование

В 3-м лице единственного числа (he \ she \ it) к глаголу добавляется окончание — s (-es):

В остальных случаях форма глагола совпадает с формой инфинитива без частицы «to»:

Утверждение: They speak English.
She speaks French.

Вопрос: Do they speak English? — Yes, they do. \ No, they don’t.
Does she speak French? — Yes, she does. No, she doesn’t.

What language do they speak?
When does she speak French?

Отрицание: They don’t speak English.
She doesn’t speak French.

DO \ DOES — вспомогательные глаголы Present Simple. Они используются в отрицательных и вопросительных предложениях.

Правописание формы 3-го лица единственного числа:

— к большинству глаголов 3-го лица единственного числа добавляется -s:

— к глаголам, оканчивающимся на -ss, -sh, -ch, -x или -o, прибавляется -es:

— у глаголов, оканчивающихся на согласную + y, -y опускается и добавляется -ies:

НО: к глаголам, оканчивающимся на гласную + y, просто добавляется -s:

Случаи употребления Present Simple:

1. Мы используем Present Simple, когда говорим о часто повторяющихся, регулярных действиях, привычках, длительных состояниях:

2. Если речь идет о фактах, законах природы, о том, что нельзя изменить:

3. Если мы говорим о действиях, происходящих по расписанию, программе (даже в значении запланированного будущего)

4. Для описания последовательных действий в настоящем:

5. При написании ревью, во время спортивных комментариев, повествовании.

6. Также Present Simple используется для выражения будущего действия (вместо Future Simple) в придаточных предложениях условия и времени (после if — если, unless — если . не, provided that — при условии если, when — когда, untill, till — до тех пор пока . не , as soon as — как только , as long as — пока, before — прежде чем и т.д.). В русском языке в этих предложениях употребляется будущее время:

7. Для выражения действия, совершающегося в момент речи (вместо Present Continuous), с глаголами, не употребляющимися во временах Continuous (to see, to hear, to recognize, to want, to understand и др.)

Указатели времени (сигналы), употребляемые с Present Simple:

every day / month / year / hour / summer / morning / evening, etc, usually, often, sometimes, never, always, on Sundays, on Tuesdays, etc.

Наречия частотности (always — всегда, often — часто, usually — обычно, sometimes — иногда, rarely — редко, never — никогда) употребляются перед смысловым глаголом, но после глагола to be и вспомогательных глаголов:

Источник